WE ALL NEED LOVE - Asielzoekers aan het woord!

Transe-en-Danse _quinzaine de la solidarité Internationale_veertiendaagse

WE ALL NEED LOVE - Asielzoekers aan het woord!

Datum: 
08/10/2017 - 13:00

La Tentation
Lakensestraat 28
1000 Brussel

Gratis Ingang
Reservatie gewenst

Talen :
Frans, Engels, Pachtou, Dari, Sussu, Wolof, Arabisch, en nog meer, en voldoende non verbale communicatie om alles te begrijpen ongeacht je taal.

Contact: 

TRANSE-EN-DANSE ASBL
Buizerdstraat 1
1000 Brussel
+32 473 253 567
info@transe-en-danse.be

Het gezelschap Transe-en-Danse organiseert regelmatig workshops creatieve expressie in opvangcentra waarbij groepen asielzoekers samen een voorstelling opvoeren over thema's die hen na aan het hart liggen.
Via een reeks multidisciplinaire artistieke initiaties bedenken ze de rol die zij zelf op het podium willen brengen als metafoor voor de rol die ze in het dagelijkse leven ambiëren.
Ze vertolken dus hun eigen emoties en standpunten, hun eigen ervaringen, problemen, dromen, verlangens, capaciteiten en vragen.

De leden van het gezelschap komen uit verschillende landen en spreken evenveel verschillende talen, maar tijdens de workshop nemen asielzoekers het woord en krijgen ze de kans om te tonen wie ze zijn en wat hen bezighoudt!
Na de voorstelling is er een nabespreking met het publiek.
Voor de voorstelling kunnen (school)groepen een workshop bijwonen die hen sensibiliseert omtrent migratie.
In de loop van het jaar vindt ook een creatieve workshop plaats waaraan zowel migranten als Belgen kunnen deelnemen. Aarzel niet en schrijf je nu  in!

 

Partners:
SPFB (FIPI) ,FWB (Promotion de la Culture et de la Citoyenneté & Commission Culturelle Transversale), FEDASIL, Klein Kasteeltje, Centre de Belgrade, CITE CULTURE, CAMINA Asbl