SILENCE ON BRÛLE !

SILENCE ON BRÛLE !_Collectif LIBERTALIA _quinzaine de la solidarité Internationale_veertiendaagse

SILENCE ON BRÛLE !

Datum: 
13/10/2017 - 20:30

Cité Culture
Cité Modèle
Robijnstraat
1020 Brussel

 

 

Taal: 
FR

Een theatershow over de huidige situatie van migranten die op zoek gaat naar de weerklank op onze eigen situatie: Wat maakt onszelf vreemd? En anderen? Waar komt het gevoel vandaan niet altijd op de juiste plek te zijn? Bevinden we ons niet allemaal in ballingschap op de plek waar we wonen en werken?

Silence on brûle! kijkt vaak op burleske wijze naar de migratiekwestie. Die is tragisch wanneer ze wordt veroorzaakt door oorlog en onrecht, maar vormt tegelijkertijd een brug naar verandering en hoop wanneer ze onze dromen ontmoet. 

Met z'n vieren zijn ze aan het schoonmaken. Schoon, de wereld moet schoon zijn, perfect, schitterend, stralend. Ze werken tot ze erbij neervallen. Door zo hard te schrobben, schuren en borstelen weten ze uiteindelijk niet meer waarom ze poetsen. Maar desondanks werken ze door. Tot op het moment dat ... Maar wat doet die hier nu? Wat doet die hier in deze smetteloze wereld, die we net met liefde hebben opgeblonken, en waarin we moeten blijven geloven, want anders ... anders wat?